www.wsveurekavzw.be/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

header image 2

 

 

 

 


Gelukkig 2024

 

 

 


 

home-eureka-bilzen-wandelclub» home »

OP REIS!!!

Wandelsportvereniging Eurek@ vzw Bilzen 2102

Wandelweekend Lutzerath 22-24 oktober 2021

 
Wandelweekend Lutzerath 2021

Verslag

Bij onze aankomst op vrijdag  om 12h in hotel Maas werden wij (25 enthousiaste Eureka wandelaars) verwelkomd met een lekkere croque Hawaï. Na de kamerverdeling werd er om 14h vertrokken voor een mooie en fijne boswandeling met een gedeelte van de Erlebnisweg  Achterhöhe van ongeveer 10 km rond Lutzerath. Na enkele drankjes werden we om 17h aan tafel verwacht voor het avondeten gevolgd door een gezellig samenzijn en het spelen van spelletjes zoals Uno enz.

Zaterdag na het ontbijt en het maken van het lunchpakket voor onderweg was het om 9h30 verzamelen geblazen voor het maken van de obligatoire groepsfofo.  De wandeling ging naar Bad Bertrich, ongeveer 10 km die er 14,5 werden doordat de wegen afgespannen waren wegens zaagwerken in het bos. De wandeling door de mooie bossen met hun herfstkleuren, langs kleine glibberige paadjes, langs rotsformaties en langs het riviertje de Erdenbach was zeker super te noemen. Na de picknick rond 12h30 in het bos arriveerden we rond 14h30in Bad Bertrich waar we plaats konden nemen in het derde café omdat men ons weigerde te bedienen in de eerste 2 cafés omdat de groep van 25 man te groot was. Na de inwendige mens versterkt te hebben werd de terugtocht van ongeveer 10 km naar Lutzerath aangevat. Sommigen waren tevreden met de gepresteerde kilometers en gingen met de taxi terug naar het hotel. Na het avondeten en een gezellige avond bij menig biertje of lekker borreltje kroop iedereen tevreden onder de wol.

Zondag na het ontbijt mocht weer een lunchpakket gemaakt worden. Voor enkelen was het al tijd om afscheid van de groep te nemen, ze hadden thuis andere verplichtingen en vertrokken reeds terug naar huis.  Zij die na het avondeten zouden vertrekken moesten ook de kamers verlaten, bagage werd in de auto’s geladen en dan werd er aangevangen met een mooie wandeling van ongeveer 10 km door de bossen en velden rond Lutzerath met meerdere indrukwekkende vergezichten. Rond 12h30 waren we terug in het hotel waar we ons lunchpakket mochten nuttigen. De meesten hebben dan nog een wandeling gemaakt rond Lutzerath, sommigen gingen wandelen in Lutzerath zelf met vele mooie foto’s als resultaat. Na het avondeten was het tijd om de thuisreis aan te vatten, 8 wandelaars  hadden nog een extra nacht geboekt en bleef ter plaatse, de rest van de groep vertrok tevreden huiswaarts.
Als nabeschouwing mogen we zeggen dat het een zeer mooi topweekend was, iedereen was blij om na deze corona periode weer eens met de groep op pad te kunnen,  mooie wandelingen met veel bergop en bergaf, zeer mooi weer (ge krijgt wat ge verdient), zeer goed hotel met lekker eten en vriendelijke bediening,  dankjewel Richard, Serge, Gilbert voor de organisatie en Jos B voor de begeleiding van de wandelingen. Waarschijnlijk gaan zij die mee waren volgend jaar weer mee, het was een prachtig en gezellig weekend.

Guido Meers, in naam van alle tevreden deelnemers!

Graag opnieuw!!!

 

 

 

naarboven

 

 


 
 
 

product image 1


 

agenda
raadpleeg elke dag de eureka kalender
meer weten >

 


 

 

product image 2
de eurek@-mobiel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

home-eureka-bilzen-wandelclub
home
 

       

2020 JAARKALENDER EUREKA BILZEN