www.wsveurekavzw.be/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

header image 2

 

 

 

 


Gelukkig 2024

 

 

 


 

Lid worden - - - wAT TE DOEN ?

hallo
 

inschrijvingsformulier-om-lid-te-worden-van-wandelclub-eureka-bilzen
•NIEUW LID !: Je wil lid worden van onze club of je zit met vragen, neem contact op met de secretaris.
of druk op de knop

LID WORDEN

HOEVEEL KOST HET OM AAN TE SLUITEN BIJ ONZE WANDELVERENIGING?

Je kan telkens aansluiten per kalenderjaar. Het spreekt voor zich dat je om het even wanneer in de loop van een kalenderjaar kan instappen. Je betaalt een jaarlijks lidgeld van:15,00 euro.
Voor die prijs heb je tal van voordelen (zie hierna) en ben je bovendien verzekerd (van bij u thuis tot terug bij u thuis)!

TERUGBETALING LIDGELD !!! De meeste mutualiteiten betalen uw lidmaatschap bij één sportclub tot een som van 15 euro pp. terug!! Om de administratie hieromtrent te vereenvoudigen heeft Wandelsport Vlaanderen voor alle leden een voorgedrukt formulier aangemaakt. Dit formulier zal samen met de nieuwe lidkaart aan u overhandigd worden. Het volstaat dat u dit ondertekende formulier in het nieuwe jaar binnenbrengt bij uw mutualiteit.

VOORDELEN VAN EEN LIDMAATSCHAP BIJ WSV EUREK@ VZW

Je bent automatisch lid van WANDELSPORT VLAANDEREN

Vermindering van inschrijvingsgeld van minimum €0,50 bij wandeltochten, georganiseerd door clubs aangesloten bij Wandelsport Vlaanderen mits voorlegging van je lidkaart.

Het jaarlijks ledenfeest met een heerlijk maal aan een zeer voordelige prijs en dit gekoppeld aan vooral veel gezelligheid, behoort tot de voordelen van onze clubleden. De vereniging heeft daarenboven nog diverse andere activiteiten waaraan de leden vrijblijvend kunnen deelnemen.
- Nieuwjaarswandeling met receptie,
- mei of juni een midweek wandelvakantie,
- een zomeravondwandeling met nadien gezellig samenzijn (juli),
- in augustus een wandelreis naar Oostenrijk (bus),
- in oktober een wandelweekend (Eifel, Zeeland, Moezel,????)
- en in december een bustuitstap naar een kerstwandeling ergens te lande,
- 6 eigen wandelorganisaties op verschillende datums en verschillende locaties in Bilzen.
- enzovoort!

Je kan bij ons allerlei clubmateriaal aankopen zoals: sweater, t-shirt, polo, …

Je ontvangt 8 maal per jaar het mooi geïllustreerd tijdschrift "Walking Magazine" uitgegeven door de wandelfederatie Wandelsport Vlaanderen.

Daarbovenop krijg je driemaandelijks ons clubblad met onder meer praktische informatie over de komende activiteiten en een kalender met wandeltochten in Limburg en Luik.

Via de club heb je ook de mogelijkheid tot aankoop van de jaarlijkse nationale wandelgids "Walking in Belgium" aan een uitzonderlijk laag tarief.

Je bent verzekerd tegen ongevallen tijdens de wandeltocht, evenals op de weg van en naar de organisatie dit via Wandelsport Vlaanderen.

Je kan deelnemen aan de voordelig geprijsde reizen, georganiseerd door onze club.

"JE LIDGELD IS BIJ ONZE CLUB DUS ZEER GOED BESTEED!!"

Wenst u aan te sluiten bij onze wandelclub, dan kan u schriftelijk, telefonisch of via e-mail contact opnemen met onze secretaris:

Gilbert Cielen
Burgemeester Gerard Bijnens laan 6/11 - 3600 Genk
tel. 0496 59 79 20 - e-mail: eureka.secretariaat@telenet.be

Aansluiten via e-mail kan door vermelding van uw naam, adres, geboortedatum en -plaats, nationaliteit en telefoonummer. Wij nemen dan contact met u op.

Ook makkelijk is het formulier dat je vindt via volgende knop : --

Wandelen als basis voor een goede gezondheid. Meer dan 80 % van de volwassen Belgen is onvoldoende in beweging. Door te wandelen kan men hier op een gemakkelijke manier iets aan doen. Wandelen is tenslotte de meest natuurlijke bewegingsvorm die de mens eigen is. Om te wandelen zijn geen speciale vaardigheden en faciliteiten nodig. Goed passende schoenen en gemakkelijk zittende kleding zijn de enige vereisten. Regelmatig wandelen vertraagt het brozer worden van botten op latere leeftijd. Het draagt bij aan het voorkomen van ouderdomsdiabetes, hart- en vaatziekten en het bevordert de coördinatie waardoor de kans op valongelukken afneemt. Het sociale contact tijdens de wandeltochten geeft de wandelsport bovendien een extra dimensie.

"Wandelen is een gezonde manier van bewegen, geschikt voor iedereen!"

 

TIPS VOOR BEGINNENDE WANDELAARS:

Wandelen kan iedereen. Je hoeft helemaal geen schrik te hebben om te starten. Er worden geen technische vereisten aan deze sport gesteld. Het is uiteraard wel van belang dat je je goed voelt bij het tempo waarop je wandelt.

Hoe het tempo bepalen? Zorg ervoor dat je steeds voldoende adem overhoudt tijdens het wandelen om relatief gemakkelijk een gesprek met een bevriende wandelaar te kunnen voeren! Wanneer je nog kan praten bewijs je dat je aëroob (met de aanmaak van voldoende zuurstof) aan het wandelen bent en dat is uiteindelijk de bedoeling voor een beginnende wandelaar.

Start langzaam en voer de snelheid geleidelijk aan op.
Geef uw lichaam in eerste instantie de tijd om zich aan de veranderende situatie (van rust naar beweging) aan te passen. Laat de temperatuur lichtjes toenemen en na 15 minuten inwandelen kan men best de spieren wat los maken door verschillende stretchoefeningen.
Probeer niet te veel in 1 keer. Bedoeling is dat het fijn blijft!! Pijn is een signaal van het lichaam dat er iets fout gaat. Vermoeidheid is een duidelijk signaal dat het lichaam moet rusten. Wandel steeds in een aangenaam tempo waarbij je geen pijn voelt en zorg dat uw lichaam na de activiteit voldoende rust krijgt (3x per week een uur tot twee uur wandelen is geen probleem; uw lichaam kan voldoende herstellen).
Koop de juiste wandelschoenen! Wandelschoenen hoeven niet duur te zijn. In Vlaanderen volstaat het om lage sportschoenen te dragen om te wandelen. Ook hier is uw lichaam opnieuw de scheidsrechter. Schoenen moeten goed zitten en mogen op geen enkele plaats teveel wrijving of pijn veroorzaken. Pas uw kledij aan aan de weersomstandigheden. Bescherm uzelf tegen het weer zodat u geen kou krijgt in de winter en zodat u niet verbrandt of oververhit geraakt tijdens de zomermaanden. Maak gebruik van het lagensysteem wat het mogelijk maakt telkens een laagje uit te trekken of bijkomend aan te doen. Ook bescherming tegen insecten kan belangrijk zijn (bv. in het bos). Wist je bovendien dat 75 % van de lichaamswarmte via het hoofd verloren gaat? De aankoop van een goede muts is dus geen overdreven luxe!
Eet gezond en drink voldoende! Het nemen van voedingssupplementen of vitamines is in geen geval nodig om de wandelsport te kunnen beoefenen (zelfs niet bij hele lange afstanden !). Van belang is dat u gezond eet (voldoende fruit en groenten). Heel belangrijk is bovendien dat u voldoende drinkt! Tijdens een inspanning verliezen we heel wat vocht (zweten) en wanneer we dit niet voldoende aanvullen zal dit leiden tot uitdroging en een sterke daling van het prestatieniveau !

Waar moet ik gaan wandelen?
Het voordeel van de wandelsport is dat het je het zowat overal kan beoefenen. Vele wandelaars vinden het fijn om nieuwe streken en gebieden te ontdekken. Dit is uiteraard veel aangenamer dan steeds opnieuw rond uw eigen woonblok te moeten gaan wandelen. Bovendien is wandelen nog eens zo plezant als je het samen met anderen kan doen!

 

CONTACTPERSONEN

» Gilbert Cielen - SECRETARIS email_naar_mij_klik_hier
t. 0496-597920

e. eureka.secretariaat@telenet.be 
» klik hier voor telefonische afspraak KLEDIJ
 
INSCHRIJVINGSFORMULIER
>

 

 


 
 
 

contact


 

 

 

 

 

  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

home-eureka-bilzen-wandelclub
home
 

       

2020 JAARKALENDER EUREKA BILZEN