www.wsveurekavzw.be/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

header image 2

 

 

 

 


Gelukkig 2024

 

 

 


 

home-eureka-bilzen-wandelclub» home »

OP REIS!!!

Wandelsportvereniging Eurek@ vzw Bilzen 2102

WandelMidWeek BREMM 22-26 mei 2022

 
Wandelweekend BREMM 2022

Met Eurek@ naar de Moezel!

ZONDAG 22 MEI  t/m DONDERDAG 26 MEI 2022

EUREK@'S WANDELMIDWEEK

Verslag wandelmidweek Bremm aan de Moezel 22 tot 26 mei 2022.
Op zondag 22 mei 2022 om 12h kwamen 25 enthousiaste Eureka wandelaars samen in hotel Hutter in Bremm aan de Moezel om samen een midweek te wandelen. Eerst was er een kleine lunch met soep en broodjes gevolgd door de kamerverdeling. Om 14h30 werd er gestart met een lichte wandeling van ongeveer  7 km en 91 hoogtemeters langs en over de Moezel naar Neef (tussenstop in Indian house schleusenblick) en terug naar Bremm tussen de vele druivenranken door. Na het avondeten was er een rondleiding door Bremm (door hotelbaas Jason) slechts 2 km maar we kwamen heel veel te weten over het dorpje Bremm. Na een gezellige avond met spelletjes en enkele pintjes kroop iedereen tevreden onder de wol. Omdat het op maandag zou regenen en onweren werd zondagavond beslist om maandag met de (gratis) bus naar Cochem te gaan en daar de dag door te brengen.
Maandagmorgen na het ontbijt, geen regen maar mooi weer dus vertrokken we na het maken van het lunchpakket voor onderweg om 9h30 te voet naar Cochem langs de Moezel naar Ediger-Eller en zo noordwaarts door het bos naar Cochem met een mooie tussenstop (lunchpauze) midden in het bos. We arriveerden in Cochem rond 13h15 met zo een 14 km en 351 hoogtemeters op de teller. Na enkele drankjes, een ijsje, window shoppen en kuieren door de stad werd rond 16h20 de bus nr. 711 terug richting Cochem genomen, het werd toch een schitterende dag (je krijgt wat je verdient). Om 20h werd er in het hotel een wijnproeverij aangeboden waar gretig aan werd deelgenomen. Verder werd er weer gezellig gekaart, Uno, rummikub en ezele gespeeld.
Dinsdagmorgen na het lekkere ontbijt werd om 9h30 vertrokken langs en over de Moezel naar de 900 jaar oude ruïne van de kerk van het Augustijner vrouwenklooster  Stuben op de binnenzijde van de Moezelbocht, vervolgens wandelden we tussen de wijnranken over de Petersberg naar het uitzichtspunt Eulenköpfchen, de Petersbergkapelle met bijbehorend bergkerkhof  en het höhenkreuz naar Neef waar weer halt werd gehouden bij Indian house Schleusenblick. Van daar terug over de Moezel door de druivengaarden naar het hotel met als resultaat 15 km en 264 hoogtemeters op te teller. Na het avondeten werden we getrakteerd op een muziekavond in de lounge van het hotel met geweldige muziek en spetterende lichteffecten, gevolgd door de traditionele spelletjes en pintjes.
Woensdagmorgen om 9h30 werd er bij mooi weer gestart met een boswandeling  ver rond Bremm, langs de Geulbach naar de waldspielplatz “auf der geul”, langs de parkplatz Moselschleife naar het Bremmer Gipfelkreuz, langs het Bergheiligtum auf der Calmont, de vier seen blick, het aussichtspunt Ediger-Eller, de Eller Todesangst en een stuk van de zware Calmont Klettersteig, (effe verkeerd gelopen, maar zeer mooi achteraf). Na een ijsje, een lekker stuk koek, een pintje of iets anders op het Moselterras in Ediger-Eller te voet langs de Moezel terug naar Bremm met als resultaat een geweldige wandeling van 17 km en 434 hoogtemeters. Op woensdagavond was in de lounge van het hotel een spelletjesavond met oude hollandse gezelschapsspelletjes zoals sjoelebakken enz.
Donderdagmorgen werd er ingepakt en na het ontbijt werd er uitgechekt. Omdat het mooi weer was gingen sommigen nog fietsen, anderen gingen wandelen, enkelen brachten de dag door in Cochem.
Als besluit kunnen we stellen dat het een zeer geslaagde midweek was, een goed gezellig hotel en dat donderdag 25 tevreden wandelaars terug naar huis keerden die uitkijken naar de volgende activiteiten van Eureka wandelclub.

 

 

 

naarboven

 

 


 
 
 

product image 1


 

agenda
raadpleeg elke dag de eureka kalender
meer weten >

 


 

 

product image 2
de eurek@-mobiel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

home-eureka-bilzen-wandelclub
home
 

       

2020 JAARKALENDER EUREKA BILZEN