www.wsveurekavzw.be/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

header image 2

 

 

 

 


WANDELEN IS ONZE PASSIE

 

 

 


 

home-eureka-bilzen-wandelclub» home »

OP REIS!!!

Wandelsportvereniging Eurek@ vzw Bilzen 2102

Wandelweek AUFFACH 22-28 AUGUSTUS 2022

 
Wandelweekend Lutzerath 2021

Met Eurek@ naar OOSTENRIJKl!

MAANDAG 22   t/m ZATERDAG 28 AUGUSTUS 2022

EUREK@'S WANDELWEEK

Verslag wandelvakantie Eureka Oostenrijk 2022 naar Auffach in Wildschonau

Maandagmorgen 22 augustus vertrokken om 6h30 aan de Kimpel in Bilzen 31 enthousiaste wandelaars met de bus van Carolus reizen naar Auffach in Wildschonau in Oostenrijk. Na 3 tussenstops en het oppikken onderweg van een nieuwe chauffeur (Tom) en onze gids (Jean) arriveren we rond 18h aan ons bekende hotel Platzl. Na enkele drankjes, een lekker avondeten en nog enkele drankjes met gezellig samenzijn wordt er onder de wol gekropen. Ofschoon we vandaag geen inspanningen geleverd hebben was het toch een vermoeiende dag.

Dinsdag (en ook de rest van de week) is er om 7h30 lekker ontbijt. Vandaag (9h15) vertrekken we met onze bus naar een parkeerplaats enkele kilometers voor de Kundler Klamm. Vandaar wandelen we een dikke uur naar en dan anderhalf uur door de Klamm. Na een gezellig onderonsje vertrekt een groep te voet terug door de klamm naar Auffach, sommigen gaan terug met de bus naar Auffach en een derde groep vertrekt te voet naar Rattenberg alwaar Tom hen terug ophaalt om hen met de bus naar ons hotel te brengen. Iedereen vult de dag verder zelf in zoals o.a. omhoog naar de Schatzberg en daar de rundwanderweg van zo een 2 uur maken. ’s Avonds om 18h30 is er een lekker grillbuffet gevolgd door gezellig samenzijn tot 23h als de bar sluit.

Woensdag 24 augustus vertrekken we om 9h15 te voet door Auffach naar de Schatzbergbahn die ons in 22 minuten van 864 naar 1780 meter hoogte brengt waar de mooie groepsfoto genomen wordt. In groep wandelen we dan naar het mooie kruis van de Schatzberg. Van daar vertrekt een groep langs de Joelspitze en de Lampersberg, de anderen gaan langs de Gernalm (lekkere verse melk), we komen weer allen samen in de Schatzbergalm. Na de benodigde versterkingen gaan sommigen met de lift naar onder en anderen al wandelend. Na het avondeten, lekkere drankjes en wat rummikub spelen is alweer een dag om.

Donderdag de 25ste vertrekken we in groep te voet naar de Schonangeralm (1180m) waar we rond half 12 arriveren. De extremen gaan verder richting Breiteggspitze langs de Hintere Feldalm (1677m) en nog een alm om zo naar Auffach weer te keren. Een groep gaat (na wat eten en drinken) te voet terug zoals we gekomen waren, enkelen gaan terug naar het hotel met de bus. Na het avondeten gaan de meesten naar de ietwat verder gelegen dorfplatz waar om 20h het platzconcert van de lokale harmonie plaatsvindt.

Vrijdag 26 augustus Brengt Tom ons naar Niederau waar we van 835m naar 1465 m gaan met de Markbachjochbahn. In groep wordt er langs de Markbachjochalm naar de Norderbergalm gewandeld. De snelle groep gaat over de top van de Rosskopf en zo terug naar onder, de andere groep gaat in twee delen via geweldige bospaden naar de oude Brentneralm, de Horlerstiegl kapel en de Kasealm om uiteindelijk allemaal in de Markbachjochalm te belanden. Met de bahn terug naar onder en met Tom terug naar Auffach. De voorzitter en een deel van zijn gevolg gaan nog effe genieten in berggasthof Koglmoos bij het middenstation van de Schatzbergbahn waar we getracteerd worden op een ferme regenbui met bijbehorend onweer. Na het avondeten tracteert Gilbert ons op een spelavond, onderste boven, koekiemonster, rollebollen, bekertje blazen enz. (zie foto) komen aan de beurt, het was lachen, gieren en brullen.

Zaterdag de 27ste breng Tom ons naar Pertisau aan de Achensee (ongeveer een uurtje rijden). Van daar wandelen we een dikke 8 km naar de Gramaialm met een tussenstop in de Falzturnalm. Onderweg komen we de lopers van de Karwendelmarsch tegen, om 6h gestart lopen ze 52km met 2400 m hoogteverschil, proficiat. De weg naar de Gramaialm levert schitterende plaatjes op, de bergen zijn hier wondermooi en de krachten van de natuur (water) zijn duidelijk merkbaar. Na de benodigde drankjes vertrekken de meesten om iets na 2 met onze bus terug naar Pertisau, enkelen zijn te voet terug gegaan en sommigen hebben het zelfs aangedurfd om langs de Gramaihochleger te passeren. In Pertisau houden we het nog gezellig waarna we rond 16h terug met Tom vertrekken naar Auffach. Onderweg wordt effe halt gehouden in Wiesing bij het panoramarestaurant Kanzelkehre waar we geweldige foto’s maken van het Inntal. Na het avondmaal volgt nog het laatste gezellig samenzijn buiten op het terras onder de gasvuurtjes.

Zondagmorgen 28 augustus om kwart na 6 worden de koffers in de bus geladen en na het ontbijt wordt er om 7h15 terug naar huis vertrokken. Na 3 tussenstops en een chauffeurswissel arriveren we veilig en wel in de vooravond aan de Kimpel. Dankjewel iedereen van en buiten Eureka die deze schitterende reis georganiseerd hebben en mogelijk hebben gemaakt, dankjewel mensen van Carolus, Tom onze chauffeur voor de veilige reis maar vooral onze gids Jean (76 jaar) voor de perfecte begeleiding, zo willen we elk jaar ene gids. Hopelijk zien we elkaar volgend jaar allemaal terug ergens in Oostenrijk om weer zo een geweldige wandelweek te beleven,

Auf wiedersehen

Dank aan Guido Meers voor het mooie verslag!

 

 

 

naarboven

 

 


 
 
 

product image 1


 

agenda
raadpleeg elke dag de eureka kalender
meer weten >

 


 

 

product image 2
de eurek@-mobiel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

home-eureka-bilzen-wandelclub
home
 

       

2020 JAARKALENDER EUREKA BILZEN