www.wsveurekavzw.be/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

header image 2

 

 

 

 


WANDELEN IS ONZE PASSIE

 

 

 


 
30 mei - 03 jun '16 - kyllburg (D) - eifel-midweek


VERSLAG -EIFEL-MIDWEEK

Midweek in Kyllburg in de Eifel
Van maandag 30 mei tot en met vrijdag 3 juni 2016


MAANDAG 30 MEI 2016

Vertrokken met 20 personen aan de Kimpel op maandag om 9u.
Veel oponthoud gehad onderweg met het slechte weer en veel wegeniswerken, maar om 11u30 na 160km aangekomen aan ons hotel “ Müller “ aan de wilde en bruisende rivier de Kyll in Kyllburg.
De rivier de Kyll, ontspringt aan de Belgische grens en mondt na 142 km uit in de Moesel in Trier.
Nadat we kennis gemaakt hadden met de baas en bazin van het hotel kregen we de sleutels van de kamers en rond de middag was er lekkere maaltijdsoep met brood. Dan om 14u ons klein wandelingske van 5 km in en rond Kylburg en Malberg. Ons tussenstopje was in hotel “ Eifelhotel “ in Malberg, uitgebaat door een Nederlands-Belgisch koppel. Terwijl we op het overdekt terras zaten kwam er een dikke regenbui, maar we zaten droog. Nu nog een km bergaf en we kwamen aan in ons hotel. Om 18u30 lekker avondeten met daarna gezellig samen kaarten en spelletjes spelen. Buiten was het wel een echt hondenweer met veel regen, de Kyll stond op overlopen.

DINSDAG 31 MEI 2016
Vanaf 8u was er ontbijt en om 9u30 werd er gestart samen met de gids Wolfgang, burgemeester van Kyllburg. Eerst kennismaking met de gids en dan vertrokken, nogal bergop, richting de Mariazuil in Malberg. Vroeger bij de overheersing van de
Preusen werden ( moesten ) er overal zuilen geplaats worden met daarop het standbeeld van Bismark, de leider van de bezetters.
Maar hier werd een beeld van Maria, de moeder God geplaatst. Hier in de onmiddellijke omgeving werden mythische krachten toegewezen, er stond ook een Katholische- en Evangelische Kerk en een Joodse Synagoge ( reeds afgebroken).
Wat verderop was de spokenplaats “ Het IJzermanneke” , dit was een plaats waar de vorige eeuw iemand een kruisbeeld in een beuk had gekapt. In 2001werd dan die boom omgekapt en op die plaats staat nu een monumentje met die beeltenis.
Verder, genietend van het mooie landschap, ging het naar Neiderbach, waar we ons lunchpakket aanspraken. Nu ging het langzaam dalend naar St Thomas met het klooster, nu omgebouwd als seminarie. Ook hier werd de kerk met de grafkelders van de overleden nonnen bezocht. Langs het fietspad, dat gedeeltelijk
overstroomd was door de Kyll, (een stevige omweg moeten maken) kwamen we dan in Kylburg aan om 16u, na 19 km.
Het weer was goed, soms wat motregen, enkele omgevallen bomen, maar het was toch een geslaagde dag. ’s Avonds weer het gebruikelijk, wassen, eten en kaarten of spelletjes doen.

WOENSDAG 01 JUNI 2016
Na het ontbijt, en het in ontvangst nemen van ons rijkelijk lunchpakket, kwam onze gids. Vandaag was het Bianca, een vrouwelijke gids. We vingen aan met de “ Hopwandeling “, een bos met terrassen aangelegd in de vorige eeuwen, waar men toen hop kweekte, voor de toen vele brouwerijen, waar nu nog de brouwerij van Bitburg van over gebleven is. Er werden meer dan 30000 plantjes gekweekt. Deze hopplant is een slingerplant, die tot 40 cm per dag kon groeien en waarvan de wortels tot 6 m diep konden gaan. Allen de vrouwelijke planten werden
gebruikt, omdat deze lupulin produceerden, dat gebruikt werd voor het brouwen van bier. De mannelijke planten werden vernietigd.

In Malberg, onder de linde werd er gegeten, om daarna, na een omweg, naar het kasteel van Malberg te gaan.
Een kasteel te vergelijken met Alden Biesen, vervallen, opgekocht door de Staat, nu aan het renoveren. Een kleine rondleiding en daarna was er taart en koffie in de gerestaureerde kapel.

Nu nog langs het “Hophuisje”, waar vroeger de hop gekeurd werd en dan langs een gerestaureerd Joods kerkhof, in stand gehouden met geld van een anonieme weldoener. Terug in het hotel aangekomen om 15u30 na 9 km, weer niet nat Geworden.
Enkele personen zijn geocaching gaan doen met Deliever Paul. Geocaching is met de wandelgps verborgen schatten zoeken.
’s Avonds weer hetzelfde als de andere dagen.
Sommigen zijn iets gaan drinken in de Pizzeria, tegen over het hotel.

DONDERDAG 02 JUNI 2016
Vandaag weer een andere gids, Willy, een bediende van de gemeente, al 2 jaar met pensioen. Nu weer omhoog, richting Malberg, maar voor Malberg rechts omhoog. Via een mooie panoramische weg naar St Thomas. Onze gids viel enkele keren
door zijn knieën en had een flauwte, maar de wondere suikertabletten van Emilie en Erik hielpen hem er weer bovenop.
In St Thomas, aan het gemeentehuis, onder een afdakje hebben we dan onze boterhammetjes opgegeten, en dan weer verder door het bos naar Zenscheid.
De zon hield ons gezelschap.
In een hotel in Zenscheid een koffietje of een Bitje gedronken.
Maar met onze gids ging het niet al te goed, zodat we gezegd hadden dat we wel alleen verder gingen. Samen met hem de kaart bestudeerd en daarna zijn we vertrokken richting Deinsbron, waar we de trein richting Kyllburg zouden nemen,
zoals dat al van ’s morgens afgesproken was.
Willy zijn vrouw was hem komen afhalen in het hotel. Zeer mooie wandeling
vandaag en om 16u15, na 18 km, waren we terug in ons hotel.
Spijtig genoeg hadden we ’s morgens al afscheid genomen van Jos en Jeaninne, omdat die naar huis moesten, hadden melding gekregen dat hun huis onder water stond en ’s avonds voor het eten is Desire en Emmy naar huis vertrokken, omdat
Emmy haar pols gebroken had tijdens de wandeling.

VRIJDAG 03 JUNI 2016
Na het ontbijt, de kamers leeg maken, afscheid nemen van de baas en bazin en terug naar huis. Enkelen gingen via Luxemburg, anderen hadden nog andere plaatsen die ze wilden bezoeken. Maar een 10-tal wou nog een wandeling maken.
Deze rondwandeling ging via Wilsecker, een mooi dorpje, waar Paul nog een schat te zoeken had. Rond de middag en na 9 km is dit 10-tal nog maaltijdsoep gaan eten in het hotel en daarna is iedereen vertrokken naar huis.
Weer een geslaagde midweek voor iedereen.

 

MAANDAG 30 MEI 2016 t/m VRIJDAG 03 JUNI 2016

EUREK@'S MIDWANDELWEEK te KYLLBURG-Eifel (D)Hotel Müller Kyllburg Eifel Duitsland
Mühlengasse 3, D-54655 Kyllburg
http://www.mueller-kyllburg.de/nederlands/

 

 

 

> eifel pagina

naar boven

 

 


 
 
 

 
 
» eifel pagina


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

home-eureka-bilzen-wandelclub
home
 

mrt19 | ©@lber10

       

2018 JAARKALENDER EUREKA BILZEN

2018 jaarprogramma eureka bilzen

 

 

 

HOME | agenda| bestuur | clubblaadje | CONTACT | eifel_moezel | index | inschrijvingsformulier |EUREK@'S jaarkalender | kledij | lidmaatschap | links | nieuws | oostenrijk | over ons | parcours | pelgrimswandeling | privacy | spaarplan | wandelweer| woord van de voorzitter | zeeland |