www.wsveurekavzw.be/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

header image 2

 

 

 

 


WANDELEN IS ONZE PASSIE

 

 

 


 
home» home » u bent hier » verslag ischgl 2011 » oostenrijk » eifel » moezel » verslagen

VERSLAG WANDELVAKANTIE ISCHGL 2011


> DIAVOORSTELLING ! KLIK HIER
> GROEPSFOTO ! KLIK HIER
> FOTO'S OP FACEBOOK ! KLIK HIER
> WIST JE DAT'JES ! KLIK HIER

ischgl_wandelsportvereniging_eureka_bilzen
ZATERDAG - 30 juli 2011 - HEENREIS
Om 5 uur in de ochtend vertrekt onze ‘Heidebloem’ bus  aan de Kimpel te Bilzen.
Voor de zekerheid werd het  paspoort van Jean ook nog even opgehaald.
Twee chauffeurs begeleiden ons, Michel  het eerste deel en Erard voor het laatste en langste deel van de reis.
Iedereen ontving zijn ‘brooddoos’ met lekkere ontbijtspullen, van koekjes en fruitsap tot pistolets en peperkoek.
De catering in de bus was weer op en top ! Geurige koffie, frisdrank … met liefde gemaakt en geserveerd.

Verder ging het prima met de heenreis. Zoals gewoonlijk geregeld een pauze om de benen te strekken en iets  te eten. Natuurlijk ook af en toe stapsgewijs rijden.  Ook doorkruisten we een 10-tal tunnels.
Rond 17uur arriveerden we in Ischgl – Oostenrijk in het Alpenhotel  Ischglerhof te Ischgl .
 
Alpenhotel Ischlgerhof

De kamernummers werden in de bus al doorgegeven. Hierdoor verliep het inchecken vlotjes.
Na ontvangst van de sleutel  (kaart) bewonderen we de prachtige luxueuze kamers (zeg maar suites). Iedereen is erg tevreden.  Om 19uur worden we verwacht voor een smakelijk avondmenu.
 

We ontdekken al snel de -2 verdieping van het hotel; namelijk de wellness. Een hele verdieping waar genieten de boodschap is.  Deze wellness ruimte zal  de hele week een rustpunt  worden, zowel in de ochtend voor een zwempartij en bubbelbad, als in de late namiddag voor een heerlijke sauna, stoom-  of Turks bad.  De spieren werden goed ontspannen in deze luxueuze en prachtige ruimte. ‘We zijn met ons kont in de boter gevallen’.
Beroemdheden logeerden eerder in ons hotel : Tina Turner, Rod Stewart, Elton John, Pink, Bono, Udo Jürgens, Paris Hilton enz….. en nu ‘wandelsportvereniging eurek@’ uit Bilzen - lol !

ischglerhof-wandelsportvereniging-eureka-bilzen

’s Avonds krijgen we met een welkomstdrankje een korte uitleg van Mevrouw Kurz, eigenaresse van het hotel.
Ook worden we voorgesteld aan  ’Toni’ ; onze gids voor de hele week.  Een uitgebalanceerd wandelprogramma werd in samenspraak met Toni, Jef en Jos  uitgedokterd .  De uitspraak van Toni, ‘je moet niet schoon zijn om goed te zijn’,  terwijl hij kijkt naar zijn ‘short’ op kniehoogte, laat ons al dadelijk kennismaken met zijn droge humor die wij allen weten te waarderen.  Het klikt direct, het is een fijne gast !

 
Harley-Davidson Mountain Roadeo
Het weekend van 29-31 juli had in Ischgl ‘Het Harley Davidson Mountain Roadeo’ plaats.  Harley’s zijn immers de Rolls-Royce’s  onder de motoren. De aanblik van deze kwaliteitsbikes met aangepaste kleding , dat zie je natuurlijk niet alle dagen. Onze vakantie was goed begonnen.
In ons picasa fotoalbum kan je een hele fotoreportage bekijken.
Silvretta Hochalpenstrasse - Paznaun staat ’s zomers bekend als het dorado voor motoren, oldtimers, cabrio’s, mountainbikes,  trailfietsers en e-bike’s.
 
ZONDAG - 31 juli 2011 - ISHGL – IDALP  2311m

Na ons eerste ontbijt, met zilveren koffiekannetje, fruitsapje, toast  en eitje,  werd de ‘Silvretta-card’  aan iedereen uitgedeeld.  Met deze kaart kunnen we 7 dagen alle liften en bussen gebruiken.

Met de Silvretta Seilbahn  (lift) gaan we vanuit Ischgl dadelijk helemaal naar boven - over de WANDERWEG in 'das Höllkar' - korte pauze bij het Liftstation LANGE WAND 2190m. We bewandelen de panoramawandeling  richting Idalp langs de ‘Erlebnisweg Vider Truja’.

ischgl2011-wandelsportvereniging-eureka-bilzen
De Erlebniswandeling is ontworpen in 2008 en een belevenis om te ontspannen op 2320m. Er is een blote voetenpad, aparte plekken om te zonnebaden, kleine dierentuin, waterbelevingsspeelplaats voor kinderen en een barbecue plaats. En niet te vergeten … panorama’s in overvloed.

Hierna verder over de SASSGALUN 2240m.  Van daaruit bergaf en dus al dalend over de PAZNAUER TAJA 1989m voor onze middagpauze.  Verder naar de  picknickplaatsen aan de PARDATSCHSEE en SCHWARZWASSERSEE (Floßfahrt).  Dan weer voorbij aan het MITTELSTATION en zo over de 2 HANGBRUGGEN.
De hangbruggen (sinds 2011) hebben een diepte van 70m en een spanwijdte van resp. 120 en 110 meter. Beide hangbruggen zijn uitsluitend voor voetgangers bestemd. Een speciale ervaring om met 45 mensen te waggelen. Met de hulp van Reiki-technieken van Toni lukte het om Josette zonder problemen over de 2de hangbrug te loodsen.

ischgl-wandelsportvereniging-eureka-bilzen

Als einddoel van onze wandeling nog door de dorpstunnel in Ischgl tot aan ons hotel.

 
MAANDAG -  1 augustus 2011 - met de bus naar SEE  1040m

Een speciale bus, door Toni geregeld,  komt ons in Ischgl oppikken richting See 1040m. Hierna met de SEILBAHN MEDRIGJOCHBAHN over DIE MEDRIGALM (Bergstation 1800m). Verder naar VERSINGALM 1937m met een korte koffiepauze.
Het is heerlijk wandelen in het zonnetje tussen de bergen, kleine paadjes over de groene almen met af en toe een kabbelend beekje, dikke stenen, sjirpende sprinkhanen en prachtige vergezichten. We zijn op weg naar de  ASCHERHÜTTE 2256m waar we middageten; de beste Kaiserschmarren  ooit !

ischgl-wandelsportvereniging-eureka-bilzen

Deze wandeling maakt deel uit van de ‘Kulinarischer Jakobsweg’.
Bij deze wandeling in het hooggebergte  kan je kennismaken met menu’s/recepten  van 4 sterrenkoks in 4 hutten. De Belg Alex Clevers van Restaurant Vivendum  Dilsen-Stokkem werkt ook mee aan dit project. Alsook Marcello Leoni – Italië / Niven Kunz – Nederland / Tim Mälzer – Duitsland.


Vandaaruit al dalend naar het Bergstation en met de SEILBAHN naar het dal te SEE, waarna we weer met de bus terugkeren naar Ischgl.

Dezelfde avond vieren we de jaren 60 met de juiste  muziek in aangepaste sfeer en kledij. Nostalgie ten top

 
DINSDAG – 2 augustus 2011 – GALTÜR  1584m

Vooraleer we met de bus vertrekken naar Galtür komt de dorpsfotograaf van Ischgl  eerst nog een groepsfoto maken.  Galtür ligt aan het eind van het Paznauntal en is tevens het hoogst gelegen dorp. Het eerste kuuroord van Tirol. We wandelen achter het ALPINARIUM (museum) en krijgen  uitleg over de Lawine 1999 met 32 dodelijke slachtoffers. De hoge muren beschermen nu Galtür. Ook de professionele  ‘Flugschule’ is in Galtür gevestigd. Paragleiten en tandemvliegen met 30 jaar vliegervaring. Verder naar STAFALI WEIHER (kleiner Teich 1700m).

Vervolgens wandelen we naar LAREIN ALM 1860m We zitten daar zalig in het zonnetje bij onze middagpauze tussen de geiten en accordeonmuziek. Ook proeven we daar de door de bergboer zelf gemaakte ‘Paznauner Almkäse’.  Een hoog gewaardeerd lokaal gastronomisch kwaliteitsproduct .

ischgl-wandelsportvereniging-eureka-bilzen

Aileen, dochtertje van Toni, heeft onderweg een verzameling van bergkristalsteentjes gevonden.  Iedereen mag een keuze maken en krijgt enkele steentjes.  Een mooi eenvoudig gebaar.  Dat kind met haar glimlach heeft ons hart gestolen. Daarna wandelen we naar beneden langs het WILDPARK - 1459m tussen de bossen. Een kapelletje, waar we kaarsjes branden,  en een drinkbare waterbron geven ons verfrissing, want het is warm …. en zo wandelen we weer naar Ischgl.


 
WOENSDAG – 3 augustus 2011 – SAMNAUN 1800m - Zwitserland

Met de (1) SILVRETTA SEILBAHN naar DIE IDALPE - 2311m.
Boven in de bergen horen we het geluid van de alpenhoornblazer. Dit geeft een speciale betekenis aan die dag en  een mooi moment om te delen.  Maar we gaan verder met de zetellift naar (2)  FLIMJOCHBAHN 2757m.
De volgende zetellift is de (3) Filmstattelbahn.  Letterlijk een kruispunt van liften in de bergen.  Onder ons zweven de prachtigste landschappen als lappendekens  voorbij en de bergmarmotten zien we in hun habitat.
Voor de liefhebbers wordt er nog een prachtige wandeling gedaan  – schmugglertour – naar (4) ALP TRIDA SATTEL 2500m.

ischgl-wandelsportvereniging-eureka-bilzen

Met de volgende (5) Luftseilbahn gaan we allen dan weer  naar SAMNAUN 1800m (Zwitserland).  In deze Luftseilbahn  met 2 verdiepingen is plaats voor 180 personen;  100 beneden en 80 boven.  

Hier krijgen we het bericht dat onze Heidebloem-bus in panne is gevallen.  Al het mogelijke wordt gedaan om alles in orde te brengen, maar helaas, het lukt niet. Er wordt beslist dat we al wandelend naar het dorp SAMNAUN 1840m gaan waar we middageten en winkelen in de Zollfreizone.  

* Jammer, maar onderweg heeft Josette haar lievelingswandelstok vergeten.

Aangezien we niet terug kunnen met onze bus zullen we de terugreis van Zwitserland naar Oostenrijk met de liften aanvatten: (1) Luftseilbahn Samnaun  – (2)  Alp Trida Sattel  –  (3) Flimstattelbahn  – (4) Flimjochbahn  – (5) Silvrettabahn.  We MOETEN wel op tijd zijn voor alle liften. Het zal spannend worden want er komen dreigende wolken aan. De lucht wordt donker en een dreigend onweer zal ons begeleiden.  We maken kennis met het grillige karakter van de bergen. Op enkele minuten veranderd alles. Het werd ijskoud, en dat hebben we geweten, bijzonder in de zetellift !  Koude voeten, koude benen …. toch hebben we genoten.
Verkleumd komen we terug aan in  Ischgl.  Maar na een wellness-behandeling of warm bad is alles weer vergeten.

ischgl-wandelsportvereniging-eureka-bilzen

ischgl-wandelsportvereniging-eureka-bilzen

ischgl-wandelsportvereniging-eureka-bilzen

 
DONDERDAG – 4 augustus 2011 – MATHON 1459m

Is de vrije dag. Toni wil ons begeleiden en iedereen wil toch weer meegaan om  een rustige wandeling te doen.
Fijn is dat ! We wandelen van Ischgl  naar Mathon Wildpark - 1459m.
Onderweg snoepen we van frambozen, andere eetbare bessen en genieten van de bloemenpracht onderweg.
In de WILDERHÜTTE hadden we onze middagpauze.
De Wilderhütte is all-round;  een restaurant met eigen producten,  jachtmuseum , zoo, imker en  forellen. Organisatorisch iets minder, ach ja, we hebben wel lang moeten wachten, maar we hebben vakantie, ’t is nu eenmaal zo.  Aanrader daar : forel !

ischgl-wandelsportvereniging-eureka-bilzen
Daarna weer rustig wandelend terug naar Ischgl.
Een ontspannen, rustige  en fijne dag.

* Josette besliste die ochtend om haar lievelingswandelstok terug te halen. Warempel, alleen en zonder hoogtevrees vertrok Josette en heeft zij haar wandelstok terug gevonden op dezelfde plek waar hij de dag ervoor was achtergebleven.


In de avondschemering en aan de verlichte kerk van Ischgl vindt het ‘Platzkonzerte der Musikkapellen’ plaats. Sfeervol  en typisch Oostenrijks.


 
VRIJDAG – 5 augustus 2011 – KOPSTAUSEE 1830 m

Helaas onze laatste wandeldag.
Met de bus naar GALTÜR WIRL TALSTATION BIRKHAHNBAHN 1624m. Bergstation 2035m.

Daar starten we de afdaling met paadjes  tussen kleine bosjes en dikke stenen. Even uitkijken waar je stapt maar fijn om te doen. De buggy van Josephine wordt op de schouder gedragen en Josephine ook. De laatste afdaling is de (zwarte) skipiste, recht naar onder, een pittige afdaling. 
Nu komen we aan de mooie gekleurde KOPSTAUSEE 1830m.  

Dit stuwmeer heeft een inhoud van 43,5 miljoen kubieke meter water; de stuwdam is één van de grootste van Oostenrijk, is 122 m hoog en 400 m lang. Een imposant en mooi bouwwerk, een bezienswaardig  project dat  vele toeristen trekt.  Het is zelfs zo dat de aanleg van de stuwmeren het landschapsschoon heeft verhoogd
.

We  wandelen verder naar GASTHOF ZINISJOCH 1822m voor onze middagpauze.
Toni vergast ons hier zelfs  op een verkleedpartij.  Daarna dalen we in het zonnetje weer langs de Europäische WASSERSCHIEDE 1850m (Westen : Rijn / Oosten : Donau). We wandelen tussen al dit natuurschoon  tot WIRL 1624m. Aan het Wirlerhof nemen we weer de bus terug naar Ischgl.
Een fijne wandeling om onze wandelweek af te sluiten.

ischgl-wandelsportvereniging-eureka-bilzen

ischgl-wandelsportvereniging-eureka-bilzenOndanks alle mogelijkheden hebben de werkzaamheden voor het herstellen van onze bus geen resultaat opgeleverd.  De busmaatschappij beslist om een andere bus te sturen voor onze terugreis morgen. Diezelfde avond vertrekt in Lanaken een Heidebloem-bus met 2 chauffeurs richting Oostenrijk.

’s Avonds hebben we onze muziekavond.  Het wordt heel gezellig; rode neuzen,  entertainers, koebellen,  washbord, klarinet, lekkere drankjes en wijzelf brengen sfeer. Zelfs de familie Prinoth (Toni, vrouw en dochter Aileen) komen met ons meevieren.
De jongste wandelaar; Josephine 2 jr, de oudste wandelaar; Jean 81 jr,  Aileen; onze beschermengel, en Toni; onze gids, krijgen een presentje.  Er wordt zelfs een ‘oorkonde van goed gedrag en zeden’  ondertekend door vele getuigen voor Bic en Johnny. Hopelijk is deze oorkonde geloofwaardig !

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus vond in Ischgl  de 17.Ischgl IRONBIKE plaats. Een Europese hooggewaardeerde Mountainbike-Marathon. Zo’n 1000 starters deden mee.
 
Zaterdag – 6 augustus 200 – TERUGREIS

Bij het ontbijt treffen we de 2 nieuwe chauffeurs, Danny en Richard,  aan.
Onze nieuwe Heidebloem-bus staat klaar. Alles wordt gedaan om het ons zo aangenaam mogelijk te maken.
Wij danken iedereen voor deze goede service. Een pluim hiervoor!
Het zit chauffeur Erard even niet mee. Een immense stortbui  op de snelweg en een kapotte ruitenwisser doen ons even stoppen. Met zoveel kennis aan boord is het euvel snel verholpen en is alles snel weer oké.
Onze terugreis ging verder prima.

ischgl-wandelsportvereniging-eureka-bilzen

 
Kort samengevat
Het was SUUUUUUUPER !  Ischgl en omgeving hebben ons verrast. Uitermate TOP-klasse.

Dank ook aan de mensen achter de schermen die meestal vergeten worden. 
Elke bijdrage voor deze geslaagde vakantie is belangrijk. 
ISCHGL - Hier veel 'Wist-je-dat'jes' om te lezen.
- zomaar en heel discreet, iemand complimenten geeft aan de organisatie ! en dat doet deugd
- na 30 jaar Oostenrijk iemand deze vakantie als 'de beste ooit' heeft ervaren ! en dat doet deugd
- Jean bezoek heeft gehad van de broer van Johnny
- waarschijnlijk Tina Turner in jou bed zou kunnen geslapen hebben ?
- Rod Stewart lid is van onze wandelclub
- Jean met zijn 81 jaar bijna iedere dag in de vroege ochtend al een wandeling deed
- dat iedereen wel eens dacht ‘ik wil later ook zo zijn als ‘poa-pei’
- Jos Br iedere morgen een loopparcours afhaspelde en zo het weerbericht meedeelde; topje aandoen ja of nee
- dat het mogelijk is een fijne band op te bouwen met mensen op 1 week
- dat één groep al snel een stam-terras had gevonden om na de wandeling te loungen
- dat een mens creatief wordt om zich te bedekken tegen de kou, alle stukjes stof zijn dan goed genoeg
- we in totaal 4 buschauffeurs hebben gehad;  Michel, Erard, Danny en Richard
- dat Erard ferm goed koffie kan uitdelen in de bus
- dat onze gids Toni ook ShenDo Shiatsu-Praktiker en Reiki-Meister is, massage en voetverzorging geeft
- dat Aileen onze beschermengel was
- dat Eddy, Josette en Anita een gratis behandeling van Toni hebben gekregen
- dat Michaela, Tina en Steffi mooie namen zijn
- dat Josephine en opa graag kettingskes gaan kopen
- dat Tinneke niet kon slapen van de schoon ‘bottekes’ die ze gezien had in een etalage
- dat ‘mammyke’  en ‘tanteke’ dan maar met Tinneke zijn meegegaan om te helpen kiezen
- dat Jos H een duivendrankje heeft gekregen van Jef om energie te krijgen én het werkte
- dat er enkele muzikale talenten in onze wandelclub zijn
- dat sommige mannelijke wandelaars ook mooie vrouwelijke vormen hebben
- dat een Hollander in de bus vermoeiend is
- dat je bijna overal oplaadpunten zag in de hutten voor de e-bike-fietsen. Slim bekeken!
- het rode huis in Ischgl van de familie Prinoth is (Toni en familie); massage en therapieën
- zij tevens ook 4 appartementen en 2 kamers verhuren
- je ook hun  website kan bekijken ; www.massage-oberland.at :
- je deze link naar hun site  kan kopiëren:   http://www.apart-marlen.at/de/massagen-oberland.html
- onze Heidebloem-bus op de parking in Oostenrijk ondertussen goed hersteld  en terug in België is.
- je de groepsfoto HIER kan bekijken.
 

ISCHGL 2011 - Diavoorstelling

Bekijk hier een compilatie van de mooiste foto's van enkele gepassioneerde fotografen !

 

 
 
 
ISCHGL - webinfo

> Eurek@’s  Ischgl webpagina : http://www.wsveurekavzw.be/verslagischgl.php

> picasa fotoalbum ISCHGL : (alle foto’s);
https://picasaweb.google.com/wandelclubeureka4/ISCHGL2011Eurek?authuser=0&feat=directlink

> picasa fotoalbum Harley Davidson :
https://picasaweb.google.com/104046913255751880112/Ischgl_HarleyDavidsonMountainRoadeo2011

> Anton Prinoth, Massage Oberland : http://www.apart-marlen.at/de/massagen-oberland.html
> Verhuur 4 appartementen en 2  kamers:  http://www.apart-marlen.at/de/appartement-zimmer.html

> Alpenhotel  Ischglerhof : http://ischglerhof.at

 
> naarbovennaar boven
> terughome
> lees ook de andere verslagen en klik HIER

 

 

 


 
 
   bergfex_logo

wandelen in ischgl
meer weten >


 

 

 

ischglerhof_logo

alpenhotel ischglerhof
meer weten >

 

 

 

 

ischgl_wapen

wapen van ischgl
meer weten > 

 

 

 

 

 

 

home-eureka-bilzen-wandelclub
home
 

mrt19 | ©@lber10

       

2018 JAARKALENDER EUREKA BILZEN

2018 jaarprogramma eureka bilzen

 

 

 

HOME | agenda| bestuur | clubblaadje | CONTACT | eifel_moezel | index | inschrijvingsformulier |EUREK@'S jaarkalender | kledij | lidmaatschap | links | nieuws | oostenrijk | over ons | parcours | pelgrimswandeling | privacy | spaarplan | wandelweer| woord van de voorzitter | zeeland |