www.wsveurekavzw.be/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

header image 2

 

 

 

 


WANDELEN IS ONZE PASSIE

 

 

 


 
2015 EIFEL - DEUDESFELD - 25.05.2015 t/m 29.05.2014 - MIDWANDELWEEK
 

2015 VERSLAG VAN ONZE JAARLIJKSE EIFELWEEK
ingericht door onze wandelclub Eurek@ en die deze maal doorging van 25- tot 29 mei 2015 te Deudesfeld (deelgemeente van Daun in de provicie Reinland-Phals).

Maandag 25 mei 2015
Om 9h. werd in Bilzen vertrokken en om 11h was iedereen veilig en wel bij het hotel  Zur Post.
Na een korte kennismaking werden de kamers toegewezen  en om 12h werd een lekker middagmaal geserveerd naar keuze.
Om 13h vertrokken we met de auto’s naar Bettenfeld  tot op de parking van  het Hinkelsmaar en hier startte onze eerste tocht van 11km. Vooreerst naar - en door de Wolfslucht, nu  kurkdroog. Deze ravijn  loopt tot bij- en in de rivier de Kyl.  De Kyl ligt bezaaid met bomen en dat kwam doordat met carnaval hier 30 cm (natte)sneeuw gevallen was waardoor de bomen afgeknakt  werden en men alleen die bomen gezaagd heeft  die de weg blokkeerden. Pauze werd gemaakt bij de Heidsmuhle met zijn grote keuze in dranken, ijs, koek, wafels  noem maar op. Nadien ging het terug  naar onze parking  en aankomst in het hotel na 18h. Om 18h30 begroetingsdrank en avondmaal. De avond werd afgesloten in de café. Gek dat men hier mag roken in deze ruimte.

Dinsdag 26 mei 2015.
Ontbijt vanaf 8h en tevens zelf lunchpakket samenstellen en om 9h30 was onze gids Karl ter plekke.
Vertrokken werd vanaf het hotel  naar Schutz via de waterwandelroute Samtal. Van dit lieflijk gehucht ging het naar Wallenborn over de historische  Mansteinbrucke. Deze werd door de boseigenaar zelf aangelegd en bekostigd  zodat de 4 omliggende gemeenten hun graan konden vervoeren naar de molen gelegen op de kleine Kyl. De 4 omliggende gemeenten geraakten het niet eens en wilden toen niet bijdragen in de kosten. In Wallenborn werd pauze gemaakt bij  het Landhaus am Brubbel tegenover de Brubbelbron( waar men tegenwoordig inkomgeld moet betalen). Verder wandelden we  naar Weidenbach en wel naar gasthof Pappelhof (pauze). Terug langs Geisenborn en langs de Binsenmuhle nu herdoopt in de Windrosenranch(nogal rommelig). Aankomst om 17h na een tocht van 19 km. Het avondbuffet smaakte heerlijk en nadien werd de dag afgesloten met drank en spel en kaarten.

Woensdag 27 mei 2015.
Na het ontbijt  vooreerst met de auto’s naar Meerfeld . Daar werd de gids Karl opgepikt en via Manderscheid  ging het naar de Parking van  het Holzmaar. Hier werd een rondgang rond dit kleine meer  gedaan. Vervolgens  een toer door het natuurgebied van de Sammelbach met zijn prachtige bomen. De knapzak werd aangesproken bij de hutten  . Kinderen deden hier aan natuurbeheer door de houtopslag uit te trekken op de eeuwenoude turfgronden van het opgedroogde maar. Daarna terug  naar de parking en dan verder met de auto’s naar Strohn. Verleden jaar hingen hier noch veel  vensteraffiches met ‘Geen muhldeponie in Strohn’. De gemeente hier heeft jaren geleden een vulkaanberg vrijgegeven voor afbouw. Dat spijsde de gemeentekas want Strohn staat bekend als de rijkste gemeente van de regio. 2/3 van de berg is reeds afgegraven en het gemeentebestuur wou toestemming geven om in de plaats  industrieafval  te laten storten. De bevolking was daar tegen en er was een actiecomité gevormd. Recent waren er hier gemeenteverkiezingen en er is nu een nieuwe burgemeester…de voorzitter van het actiecomité. Wij wandelden een mooie rondgang en wel via Sprinck (de vroegere boerderij van het stift) verder in de vallei van de Alfbach terug  naar de Lavabombe in Strohn. Een terras werd  bezet bij Vulkan café. Na spijs en drank  ging het terug naar ons hotel. Aankomst om 16h30 na een tocht van 14km.
Na het avondeten werd weer de gelagzaal ingepalmd .

Donderdag 28 mei 2015.
Na een heerlijk ontbijt  en ook speciaal want Tilly is jarig en werd gefeliciteerd. Na het ontbijt weer op stap voor een tocht van 19 km met onze gids  Karl. Het  ging  omhoog  naar de Denstal Wasserquelle(dat is eigenlijk een watertoren die in de grond staat) verder via Jungenland en Landesblick naar Meerfeld. (het dorp waar Karl burgemeester was, hij was recent geen kandidaat meer bij de verkiezing)Hier werd de kerk bezichtigd en werd een drankpauze ingelast  bij het Brunnenstübchen. Dan verder  in het natuurgebied Meerfeldermaar met een rondgang aan het meer gevolgd door eetpauze aan de parking. Innerlijk gesterkt ging het dan stevig omhoog naar de uitkijktoren(12m) gelegen op 516 m hoogte met prachtig zicht op de omgeving. En daarna ging het dan bergaf naar Schutz en door  naar de  Blechhauser Mühle. De eigenaar is 86 en woont en runt de zaak daar alleen met zijn hond (13 jaar). De koffie en bier smaakte heerlijk en hij haalde de schnaps op tafel  om de jarige Tilly te vieren. De terugweg naar het hotel was nadien nog lang voor sommigen…
Na het avondeten werd de bowlingzaal bezet door de Eureka’s.

Vrijdag 29 mei 2015.
Voila zo gaat dat…aan alle schone liedjes komt een eind. Na een laatste heerlijk ontbijt werden de koffers ingeladen en afscheid genomen. Tijd om een balans op te maken.
Vooreerst  een pluim aan het bestuur van de club.  Jos en Erik waren mee als bestuurleden. Het was weer prima georganiseerd, hartelijk dank daarvoor.
De Eifel, zijn wijdsheid, zijn stilte, zijn rust en groen steeds weer opnieuw fascinerend
Het weer was weer prima om te wandelen Eerder aan de frisse kant en we hebben maar de eerste dag na de pauze aan de Heidsmuhle 3 minuten regen gehad.
Ongelooflijk maar de zwartkop( een vogel )  heeft wel de Eifel ingepalmd. Van de eerste-  tot de laatste kilometer werden we begeleid door zijn gezang. Ook rode wouw , putters,  tuinfluiters  en fitus gespot en in de tuin van ons hotel huisden kransvogels met jongen.
De gids was weer uitstekend. Toch deze persoonlijke bedenking. De gids  geeft uitleg her en der. Oké in het Duits en begrijpelijk dat er zijn die dat niet verstaan maar het is hinderlijk wanneer er in de  onmiddellijke omgeving gezeverd wordt.
De Eifelwandelweek is zeker een aanrader  15 km per dag in een prachtige natuur met zelfgemaakte knapzak bij en op tijd en stond een mooi gezellig terras met spijs en drank naar keuze. Met lekker eten s’avonds  en gezellig in de kneipe…meer moet dan niet zijn om u goed te voelen.

De individueel ingerichte kamers van Hotel zur Post zijn gedecoreerd in warme kleuren en beschikken over een gezellige zithoek. Elke kamer is uitgerust met een satelliettelevisie en een eigen badkamer.

Het rustieke restaurant serveert traditionele, huisgemaakte gerechten, met ingrediënten afkomstig uit de Eifel. In het restaurant van het Zur Post, of buiten op het terras, kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Dit hotel ligt op slechts 3 km afstand van het Meerfelder Maar (kratermeer). Het hotel is daarmee een geweldige uitvalsbasis voor wandelaars en fietsliefhebbers. Na afloop kunt u in de traditionele Bierstube genieten van een drankje. Het het hotel beschikt ook over een bowlingbaan.

Vanaf Hotel zur Post is het 15 minuten rijden naar de A1.

Een gids heeft ons drie dagen begeleid.

CONTACTPERSONEN EUREK@;
Jozef Broux, voorzitter, t. 0475-317 492  -  e. jozef.broux@telenet.be
Jos Steegen, secretaris, t. 0474-786 354 -  e. jos.steegen@gmail.com


 

 

 

> eifel pagina

naar boven

 


 
 
 

 
» eifel pagina
 
 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

home-eureka-bilzen-wandelclub
home
 

mrt19 | ©@lber10

       

2018 JAARKALENDER EUREKA BILZEN

2018 jaarprogramma eureka bilzen

 

 

 

HOME | agenda| bestuur | clubblaadje | CONTACT | eifel_moezel | index | inschrijvingsformulier |EUREK@'S jaarkalender | kledij | lidmaatschap | links | nieuws | oostenrijk | over ons | parcours | pelgrimswandeling | privacy | spaarplan | wandelweer| woord van de voorzitter | zeeland |