www.wsveurekavzw.be/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

header image 2

 

 

 

 


WANDELEN IS ONZE PASSIE

 

 

 


 
2014 DEUDESFELD - 02.06.2014 t/m 06.06.2014 - MIDWANDELWEEK EIFEL
 

MAANDAG 2 JUNI 2014. PAPPELHOF
Start van de jaarlijkse midweek naar de Eifel met de Eurek@leden. Met 22 werd in Bilzen afgereisd naar Deudesfeld voor een reis van 165 km. Om 11 uur was verzameling aan hotel Sur Post en werden de kamers toegewezen aan onze leden.  Na een lichte maaltijd  ( soep met koud buffet ) werd om 14u gestart voor een eerste wandeling met Jos als gids. Deze tocht ging langs bossen en velden in een prachtig landschap naar Pappelhof, waar de controlepost werd gehouden. Nadien ging het terug naar ons hotel waar we om 17u aankwamen, wij hadden dan 11 km gewandeld .
Om 18u verscheen iedereen fris gewassen aan het avondeten om daarna de eerste dag af te sluiten in de stube.

DINSDAG 3 JUNI 2014. BLACKHAUSENERMUHLE
Ontbijt om 8u, iedereen had goed geslapen. Om 10 u was onze gids Achim op de afspraak die ons verwelkomde met een spreuk: “ laat U niet overmannen door allerhande zorgen, maar probeer te genieten van iedere dag “.Via de groeve, waar men gesteente delft voor de wegenbouw en waar men goed de verschillende uitbarstingen kon zien aan de hand van de lagen, ging het stijgend naar de uitkijktoren met praktisch zicht op de wijde omgeving. Na een drinkpauze ging het langzaam dalend naar de Blackhausener Muhle, niet meer in gebruik, maar wel een drankgelegenheid. Op het terras werd hier onze knapzak aangesproken. Deze streek bevindt  zich in de vulkaaneifel die eigenlijk uit 3 grote landstreken bestaat. Hier is het de Westelijke kant met als kenmerk dat er hier geen echte uitbarstingen zijn waargenomen, maar wel overdruk schachten. De bodem stijgt hier nog altijd jaarlijks met 0,2 mm.
Via stijgen en dalen ging het terug naar Deudesfeld waar we om 16u aan ons hotel aankwamen na een tocht van 18 km. Hier werd het terras ingenomen en werd nagekaart over deze prachtige dag. De zon hadt ook al zijn werk gedaan, want iedereen verscheen om 18u30 met gebruinde kopjes aan het avondmaal.

WOENSDAG 4 JUNI 2014. PULVERMAAR
Ontbijt om 8u, en zelf lunchpakket klaarmaken voor ’s middags. Met de gids Achim ging het om 9u30 met de auto’s richting Daun tot parking natuurgebied ongeveer 25 km. Verwelkoming door de gids met de spreuk “ Verander de wereld, begin met uzelf “. Onder een dreigende hemel, met voorspelde regen en onweer, ging het dan naar het Pulvermaar, een kratermeer van 76 m diep met rondom prachtigen groene beuken. Dan naar de Römerberg via een bach ( beek ) en tussen prachtige rotsen. Boven werd in een schuilhut de eetpauze gehouden en de gids trakteerde ons allen op snaps. Nadien verder naar Strohn, langs mooie bospaadjes, naar een museum verbonden aan een drankgelegenheid, waar we lekkere küchen ( lavabombe) gegeten hebben. Terug naar de parking waar de auto’s stonden, afscheid genomen van de gids en terug naar hotel. We hadden er weer 18 km opzitten, en praktisch geen regen gehad, ondanks de slechte voorspellingen.

DONDERDAG 5 JUNI 2014. HEIDSMUHLE
Het had frem geregend de voorbije nacht, maar nu war er veel zuurstof in de lucht, was wel een beetje fris en winderig. Na het ontbijt waas er om 10u afspraak met onze gids voor vandaag. Het was niemand minder dan de burgemeister van het dorpje Meerfeld, Karl was zijn naam. Vertrokken aan het hotel, richting Bettenfeld en vadaaruit naar de Möserberg, een natuurgebied waarin ook de meest noordelijke kratersee van de Alpen gelegen is.Na de nodige uitleg van de gids Karl, werd er daar gegeten. Vervolgens ging het verder via de Windbocer kratersee naar de Wolfsslucht. Een prachtige slucht voorzien van trappenen leuningen voor de veiligheid.  Zo kwamen we aan in de Heidsmühle, waar onze stopplaats was. De gids had last gekregen van zijn enkel, hij was omgeslagen en had zich bezeerd. Nadat we wat gedronken en gesnoept hadden van de torte en de ijscreme, ging de tocht verder. Op de terugweg verergerde de enkelpijn van onze gids en we hadden hem de raad gegeven dat hij maar de thuishaven moest verwittigen om hem te komen halen, wat ook gebeurde. Toen heeft Valentine en Jos de taak van begeleider over genomen. Via Meerfeld en met wat omzwervingen bereikte we na 25 km ons hotel om 18u30. Na het avondeten zijn we dan samen gaan kegelen in de kelder van het hotel. Veel plezier gemaakt en de winnaar bij de mannen was Jos Wijnands en bij de vrouwen was dat Thijsen Lisette. Nogmaals een dikke proficiat.

VRIJDAG 6 JUNI 2014 HUISWAARTS.
Na het laatste ontbijt waren er 12 wandelaars die ofwel nog ergens anders naartoe moesten ofwel richting huiswaarts keerden. De overige 10 zouden nog een wandelingske maken. Zij vertrokken richting Wallenborn, bekent om zijn waterstaal die soms uit de grond naar boven borrelt, misschien echt, ofwel bedrog. Er moest wel 1 € betaald worden om dat te zien, maar voor de meeste van ons was dat niet nodig. In het bijgelegen restaurant hebben we dan maar wat gegeten en daarna teruggegaan naar onze vertrekplaats, waarna we vertrokken zijn richting  huis. Weer 15 km meer op onze teller. In totaal hebben we op deze week 85 km gewandeld. We hebben genoten van deze week, het weer was heel goed, het hotel was uitstekend, de wandelingen waren prima en onze gidsen die hebben het ook zeer goed gedaan. Misschien kunnen we volgend jaar terug gaan.


De individueel ingerichte kamers van Hotel zur Post zijn gedecoreerd in warme kleuren en beschikken over een gezellige zithoek. Elke kamer is uitgerust met een satelliettelevisie en een eigen badkamer.

Het rustieke restaurant serveert traditionele, huisgemaakte gerechten, met ingrediënten afkomstig uit de Eifel. In het restaurant van het Zur Post, of buiten op het terras, kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Dit hotel ligt op slechts 3 km afstand van het Meerfelder Maar (kratermeer). Het hotel is daarmee een geweldige uitvalsbasis voor wandelaars en fietsliefhebbers. Na afloop kunt u in de traditionele Bierstube genieten van een drankje. Het het hotel beschikt ook over een bowlingbaan.

Vanaf Hotel zur Post is het 15 minuten rijden naar de A1.

Een gids heeft ons drie dagen begeleid.

CONTACTPERSONEN EUREK@;
Jozef Broux, voorzitter, t. 0475-317 492  -  e. jozef.broux@telenet.be
Jos Steegen, secretaris, t. 0474-786 354 -  e. jos.steegen@gmail.com

 

 

> eifel pagina

naar boven

 


 
 
 

 
» eifel pagina
 
 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

home-eureka-bilzen-wandelclub
home
 

mrt19 | ©@lber10

       

2018 JAARKALENDER EUREKA BILZEN

2018 jaarprogramma eureka bilzen

 

 

 

HOME | agenda| bestuur | clubblaadje | CONTACT | eifel_moezel | index | inschrijvingsformulier |EUREK@'S jaarkalender | kledij | lidmaatschap | links | nieuws | oostenrijk | over ons | parcours | pelgrimswandeling | privacy | spaarplan | wandelweer| woord van de voorzitter | zeeland |