www.wsveurekavzw.be/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

header image 2

 

 





 

 


WANDELEN IS ONZE PASSIE

 

 

 
<<< zo 11/11/18 spek-eierentocht spouwen >>> ma 26/11/18 reunie oostenrijk>>> wo 28/11/18 sint en piet >>> lidmaatschap 2019 hernieuwen >>> <<< za 08/12/18 busuitstap gent >>> <<< ma 07/01/19 avondwandeling >>> <<< za 02/03/19 voorjaarstocht >>> xx maart 19 ledenfeest >>>


 
home-eureka-bilzen-wandelclub» home » clubblaadje » u bent hier » recepten

 

WANDELRECEPTEN





Vergeet Jeroen Meus, Piet Huysentruyt,  Pascale Naessens  en anderen…… experimenteer met deze RECEPTENPAGINA, hier op onze website en idem in ons clubblaadje.
Het zijn recepten met een 'verhaal' !!!!

Je kan elk recept printen.

 

https://www.facebook.com/uiteigenkeuken/https://www.facebook.com/uiteigenkeuken/
 
BILZERSE SPECULAAS - streekproduct

print hier je recept
recept-bilzrse-speculaas-aangeboden-door-wandelclub-eureka-bilzen-streekproductrecept-bilzerse-speculaas-aangeboden-door-wandelclub-eureka-bilzen-streekproduct

OVENSCHOTEL MET GEHAKT EN BLOEMKOOL
PASTINAAKSOEP met zongedroogde tomaat en radijsjes
ASPERGES tip - klik of print
print hier je recept
5 COCKTAILS ZONDER ALCOHOL
BOKKENPOOTJESTAART
SCAMPI DIABOLIQUE
CROISSANTKRANS SNACK
LOUKOUMADES
DEPPEKOCHE ESSEN
TOMATENSOEP - PAPRIKASOEP
KAISERSCHMARREN
PASTITSIO
HAVERMOUTBROOD
GISTPANNENKOEKEN
WATERKERSSOEP
RICOTTATAART

print hier je recept

1. BASISDEEG ( kan je tevens gebruiken voor ALLE taarten)
250gr zelfrijzende bloem
1 ei (volledig)
50gr braadboter
70gr fijne suiker
90ml lauw water
 


* Neem diepe kom, strooi bloem erin, kuiltje maken, de boter, suiker, en volledig ei erbij, de helft van het water.
* Nu mengen, vanuit het midden van deeg, beetje bij beetje overige water erbij mengen.
* Eigenlijk mag je taart deeg niet te veel kneden.
* Maar je deeg steeds omwoelen met je hand, tot het niet meer kleeft.  Je kan je handen ontdoen van deeg door ietske, pietske bloem erover te strooien.
* Vergeet niet, taartdeeg is geen brooddeeg, dus nooit te droog maken, en zeker niet te veel kneden. Maar deeg altijd OMWOELEN.
* Nu je kom met beetje bloem bestrooien, taartdeeg erop, en zeker 30min. laten rusten.(mag ook meer).

* BEGIN JE OVEN NU AL MAAR TE WARMEN OP 200°GRADEN.
* NEEM NU JE TAARTVORM VAN DOORSNEDE 24CM


* Bestrooi tafel met bloem, maak bol van je deeg, duw nu plat, neem deegrol en rol goed uit, bestrooi nu weer beetje bloem bij draai deeglap om, rol weer goed uit.
* Vouw je deeg in twee, leg in de helft van taartvorm , nu uitleggen van deeg, zijkanten afduwen met je duim.
* Nu een ei loskloppen met vork, met borsteltje de zijkant van taartdeeg bestrijken met ei. Te veel ei over, niet erg, giet maar over deeg bodem.

2.MENGSEL
Ricotta kaas 250gr
250gr fijne suiker
4 volledige eieren

* Ricottakaas in kom kloppen met suiker, met volledige eieren
* Doe dit mengsel op je taartdeeg , klaar is kees
* Doe je onderste richel in de oven, plaats hierop je taart, laat bakken op 200°-20min tot 30min, afhankelijk van oven!!
* Deeg gaat omhoog, zakt bij uit de oven te halen.  Dit is zeer normaal bij deze ricottataart.
* Laat afkoelen op richel, mag warm en koud verorberd worden;

Smakelijk en succes

 

 


 
 
 

print je recept

 
bilzerse speculaas

ovenschotel bloemkool en gehakt

pastinaaksoep

asperges

5 cocktails zonder A

bokkenpoottaart

4 x courgette

scampi-diabolique

croissant-krans

loukoumades

deppekoche

moderne gele paprikasoep

ouderwetse tomatensoep

kaiserschmarren

pastitsio

ricottataart

waterkerssoep

gistpannenkoeken

havermoutbrood

 


 
 
 
 

 





 

 


 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

home-eureka-bilzen-wandelclub
home
 

15nov18 | webmaster | ©@lber10

       

2018 JAARKALENDER EUREKA BILZEN

2018 jaarprogramma eureka bilzen

 

 

 

HOME | agenda |avondwandeling| bestuur | bestuursvergaderingen | bestuursverslagen | busreizen | clubblaadje | CONTACT | eifel | facebook | feestvergadering | foto's | foto's archief | groepsfoto ischgl | helshoven | index | inloggen | in memoriam | inschrijvingsformulier | jubilea | | EUREK@'S jaarkalender | kledij | ledenlijst | lidmaatschap | links| mededelingen | medewerkers | moezel | nieuws | oostenrijk | over ons | parcours | pelgrimstocht via limburgica | pelgrimswandeling | privacy | promotiewandeling| recepten | sinterklaas| sitemap | spaarplan | tochten | verslagen | wandelweer | webcam | woord van de voorzitter | zeeland |