www.wsveurekavzw.be/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

header image 2

 

 

 

 


WANDELEN IS ONZE PASSIE

 

 

 


 
home» home » u bent hier » oostenrijk auffach 2014 » oostenrijk » eifel » moezel » verslagen

DIAVOORSTELLING OOSTENRIJK AUFFACH 2014

 

AUFFACH WILDSCHONAU Eurek@ 17-24aug2014
 

EUREK@’S WANDELVAKANTIE 

AUFFACH WILDSCHONAU 2014

zo17aug14 – zo24aug 14

 

 

Foto's ook te bekijken/downloaden via PICASA-LINK hier

Wandelsportvereniging  Eurek@ vzw Bilzen bewandelde met  72 wandelaars  de gastvrije omgeving van het Wildschonau dal te Oostenrijk.  

Onze wandelaars van wandelclub Eurek@ ontdekten hier de prachtige kerkdorpjes Niederau, Oberau, Mühltal met Auffach en Thierbach.  De Wildschönau  opent zich als een aparte wereld.  In elk dorp was er wel een kerk met  barokke schatten en mooi beschilderde plafonds te bekijken steeds omgeven door pittoreske begraafplaatsen.
Het Tiroler Hochdal Wildschönau ligt halverwege tussen de grens van Beieren en de alpenhoofdstad Innsbruck, ten zuiden van het Inntal op een zeehoogte van 828 tot 1.150 m.

Bij Wörgl begint een 15 km lange weg in zuidwestelijke richting die het hooggelegen dal Wildschönau doorsnijdt.  Wörgl ademt wel niet de Oostenrijkse sfeer maar heeft de langste winkelstraat van Tirol en herbergt veel houtverwerkingsbedrijven. Ook is het een goed startpunt om even de trein of bus te pakken naar Kufstein, Innsbruck of Kitzbuhl.

De Wildschonau regio liet ons dan weer zien dat de zomer in de bergen “spannend-ontspannen” kan zijn.  Een kindvriendelijke omgeving,  gecultiveerde boerderijen,  almen,  glooiende bergen,  heerlijke weiden en fantastische uitzichten bepalen het beeld van dit romantische hoogdal.

Met een toegankelijk wandelprogramma, met gidsen Hildegarde en Bernd,  kon er overal goed gewandeld worden én in verschillende moeilijkheidsgraden voor onze groepen.  Ook “liftlicht” wandelen met behulp van de Schatzberggondel (Auffach)  en Markbachgondel (Niederau),  gondels die ons gemakkelijk naar boven vervoerden … de luchtige hoogte in. Deze bergstations waren dus de ideale uitgangspunten voor onze mooie wandelingen.

Vanuit het stadje Kundl  vertrok de Kundler Klamm.  Kundl is het stadje van het bedrijf Sandoz Austria waar penicilline geproduceerd wordt.  De gemakkelijk bewandelbare en indrukwekkende 7 km lange Kundler Klamm (kloof) loopt langs de Ache naar de Inn.  De 100-jarige klamm met hoge rotspartijen verbindt Wildschönau met het Inntal en kreeg een bezoekje van alle Eurek@’s.  De rivier en oevers zijn bezaaid met gekleurde stenen waar men sieraden van maakt. Halverwege komen we aan een bruggetje, bij het oversteken konden we onze dorst lessen aan een bron met het  zuiverste heilzame drinkwater.

Hiervoor bezochten we eerst nog het oude stadje Rattenberg bekend om zijn prachtige glaskunst in alle vormen met exclusief handwerk  in de glasbläserei Kisslinger.  

Ons logement  bij Hotel Platzl te Auffach,  met elke dag een culinaire verwenning  en zoveel meer maakte iedereen tevreden.  Het dorpje Auffach  bezit de Oostenrijkse dorpssfeer die we verkiezen inclusief Parkplatz met muziek.  En niet te vergeten een bummelbahn vlakbij, voor lol en gemak,  om het dal te doorkruisen . 

Het was weer een supervakantie georganiseerd door onze wandelclub.
Sportieve wandelgroeten, namens het bestuur van wandelclub eurek@ vzw Bilzen

NAMEN om te onthouden:
Herold (buschauffeur) – de Zigeuner - Annelies jarig – Mia en Paul oma en opa van Nicolas – Sebastian (baas) – Annie (echtgenote baas) – Jochen (zoon-jonge baas) – Birgit (dochter) – carmen (dochter) – Bernd 1 (gids)  – Hildegarde (gids) – Bernd 2 en Herta (gidsen en zus van Bernd 1) – Wout (gids 2) – Jeroen (traktorkenner) – Angelika , Julia, Maria, Effi (personeel met decolleté) – paard mona lisa – schatzberg duo  – schatzberg trio mit der josef – schatzberg kwartet mit die marinette und der josef – platzconcert – rode duivels – heise liebe – kardinalsschnitte – aperol  - groepsfoto – houtsnijwerk – enzian – speld – oorkonde – sneeuwbal

PLAATSEN om te onthouden:
Niederau - Markbachjoch – Markbachjochalm - Käsealm – Jausenstation Norderberg - Rosskopf || Thierbach –  Sollererwirt - Kogl rundweg – Köglmoos || Wörgl – Kundl || Niederau - Möselalm – Jausenstation Schrofen – Fransiskusweg – handwerkmarkt  ||  Auffach - Schatzberg – Schonangeralm || Oberau - Rattenberg  - Kundler Klamm

GROEPSFOTO
Je kan de groepsfoto hier zelf downloaden of bekijken :


 

 

» home » u bent hier » oostenrijk auffach 2014 » oostenrijk » eifel » moezel » verslagen

BIJZONDERHEDEN - REGIO AUFFACH - WILDSCHONAU

GESCHIEDENIS
Het wapen van de gemeente Wildschönau wordt gevormd door een goudgele draak op een blauwzwarte achtergrond. Volgens een oude sage was de Wildschönau vroeger een meer en woonde aan de oever van dit meer een draak. Een boer doodde de draak, waarop de draak in zijn doodsstrijd een gat sloeg in de rotsenpartij, die het meer opstuwde.
Hierdoor had het water via de nieuw ontstane Kundler Klamm een versnelde doorgang naar het Inndal en kwam het dal droog te liggen. De draak en de Kundler Klamm hebben vervolgens beide een prominente plaats in het gemeentewapen verworven.

LIGGING
Het Tiroler Hochdal Wildschönau ligt halverwege tussen de grens van Beieren en de alpenhoofdstad Innsbruck, ten zuiden van het Inntal op een zeehoogte van 828 tot 1.150 m.
Bij Wörgl begint een 15 km lange weg in zuidwestelijke richting die het hooggelegen dal Wildschönau doorsnijdt.

Met zijn vier kerkdorpjes Niederau, Oberau, AUFFACH en Thierbach opent zich de Wildschönau als een aparte wereld.
1. Het eerst dorp in de Wildschönau is Niederau op 828 m. met een laat gotische kerk uit 1499. De kerk werd voor de 1ste maal herbouwd in 1740 en eern 2de maal in 1970.
2. Na Niederau komt Oberau op 936 m en het hoofddorp van de Wildschönau. Hier staan de Antoniuskapelle uit 1674 en de opvallend grote St. Margarethekerk uit de 18de eeuw.
3. Het middelpunt van het dal is het Mühltal waar de weg splitst naar Thierbach en Auffach.
4. Auffach ligt op 875 m.


260 gecultiveerde boederijen, 46 almen, glooiende bergen, heerlijke weiden en fantastische uitzichten bepalen het beeld van dit romantische hoogdal. Tevens kindvriendelijke omgeving met een gondelbaan en funpark in de omgeving. De mooie 7 km lange Kundler Klamm (kloof), ook bereikbaar met een boemeltrein, verbindt Wildschönau met het Inntal.

Gastvrijheid is niet alleen een woord. „Griaß di“ (“gegroet”) wordt overal gezegd en „hock di her“ (“kom erbij!”)...is een uitnodiging aan iedereen. De regio met faire prijzen laat zien dat ook de zomer in de bergen spannend-ontspannen kan zijn.

WANDELEN en  FIETSEN
* wandelen: 300 kilometer goed onderhouden wandelwegen op een zeehoogte van 828 tot 2309 meter omsluiten de fantastische bergwereld van de Kitzbühler Alpen. Mooie uitzichten zijn gegarandeerd bij de vele uitrustmogelijkheden bij één van de almen of berghutten. Boerenproducten horen gewoon bij een ouderwetse almlunch of een almontbijt.

We bieden u aan, zoals altijd,  een wandelprogramma met gids en verschillende moeilijkheidsgraden voor onze groepen. Ook “liftlicht” wandelen met behulp van de Schatzberggondel (Auffach)  en Markbachgondel (Niederau), die ons gemakkelijk naar boven vervoeren … de luchtige hoogte in. Deze bergstations zijn ideale uitgangspunten voor mooie wandelingen.
* fiets: De officiële fietsroutes staan op alle wandelkaarten.
* e-bike: Met de e-bike naar een alm is ook een mogelijkheid. Voor iedereen die de omgeving zonder al te grote lichamelijke inspanning wil ontdekken, is de e-bike precies het juiste!
* mountainbike: De glooiende structuur van de bergen is dan weer ideaal voor de mountainbikers onder ons. Er zijn 5 prachtige mountainbikeroutes van Niederau tot Schatzberg.

BEZOEK
Bezoek aan het oude stadje Rattenberg bekend om zijn prachtige glaskunst in alle vormen met exclusief handwerk met een gids (Hildegarde) in de glasbläserei kisslinger, klik hier

SPECIALITEITEN
De Wildschönauer kaas komt ook direct van de kaasboederij. De beroemdste kazen zijn de Wildschönauer almkaas, de Graukaas en de Camembert.
Een heel bijzondere Wildschönauer specialiteit is zonder twijfel de "Krautinger". De bietenschnaps wordt alleen in het Tiroler hoogdal gebrand, een wondermiddel voor de maag. Maar ook als bijgerecht of in krautingersoep wordt de witte stoppelbiet verwerkt.

BERGBAHNEN
* De Schatzbergbahn  begint op 864m net iets buiten het centrum van Auffach en gaat dan richting de Hohlriederköpfl waar een stukje verder het middenstation 1256m is. De kabelbaan gaat hier door een bocht, richting de Schatzbergalm 1776m, nabij de top van de Schatzberg.
* De Markbachjochbahn 1500m richting Berggasthof Rübezahlhütte : specialiteit : apfelstrudel, kaiserschmarrn, kinderspeeltuintje, minipony’s, startplaats paragliders en tandemvlucht mogelijk.

INTERNET
* website eurek@ : http://www.wsveurekavzw.be/oostenrijk_auffach_2014.php
* website hotel platzl : http://www.hotelplatzl.at/nl/
* website wanderkarte wildschonau: http://www.schatzberghaus.at/WanderkarteIA/
* website wildschonau  : http://www.wildschoenau.com/de/nl-zomer
* website glasblaserei kisslinger te rattingen: http://www.kisslinger-kristall.com/

 

AUFFACH WILDSCHONAU 2014
 
 

 

 

 


 
 
 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

home-eureka-bilzen-wandelclub
home
 

mrt19 | ©@lber10

       

2018 JAARKALENDER EUREKA BILZEN

2018 jaarprogramma eureka bilzen

 

 

 

HOME | agenda| bestuur | clubblaadje | CONTACT | eifel_moezel | index | inschrijvingsformulier |EUREK@'S jaarkalender | kledij | lidmaatschap | links | nieuws | oostenrijk | over ons | parcours | pelgrimswandeling | privacy | spaarplan | wandelweer| woord van de voorzitter | zeeland |